Hoe saneren wij uw mazouttank?

Het buiten gebruik stellen van een mazouttank verloopt in verschillende stappen. Na reiniging volgt het verwijderen of neutraliseren (opvullen) van de tank. Dit geldt zowel voor boven- als ondergrondse tanks. voor het reinigen, het verwijderen en het neutraliseren ontvangt u van ons een attest als bewijs.


De prijs van de sanering hangt verschillende zaken af. De grootte van de tank, de situatie ter plaatse, ondergronds of bovengrondse mazouttank... Al deze factoren zullen de eindprijs beïnvloeden. Wij maken dan ook graag een offerte op maat voor u.

Vraag uw vrijblijvende offerte
Reinigen

Voor het reinigen van uw oude mazouttank wordt er via het mangat gewerkt.


Eerst wordt het aanwezige residu verwijderd door het op te zuigen. Daarna reinigen we de tank met hogedruk, het spoelwater wordt meteen ook terug opgezogen.


Meestal wordt een reiniging uitgevoerd als voorbereiding op een verwijdering of neutralisatie (opvullen) van de mazouttank.

Verwijderen

Na het reinigen van de tank wordt deze bij voorkeur volledig verwijderd. Ook hiervoor kan u beroep doen op de specialisten van De Bree. Bij een bovengrondse mazouttank is het afvoeren meestal vrij eenvoudig. Heeft u een ondergrondse tank, dan moet deze wettelijk gezien uitgegraven worden.


Indien dit om praktische en/of veiligheidsredenen onmogelijk is, kan er ook gekozen worden voor een neutralisatie.

Neutraliseren

Het is wettelijk verplicht de mazouttank te neutraliseren. Indien hij niet kan uitgegraven worden, dan moet de tank opgevuld worden met een inert materiaal.

Wij werken met een 2-component inert schuimsysteem dat voldoet aan de reglementering van VLAREMII 6.5.5.5.

 


Attesten

Wij leveren na voltooiing van de werken én voldane factuur een attest af voor zowel reiniging, neutralisatie en/of verwijdering van de buiten werking gesteld mazouttank.