De Bree Solutions, dicht in uw buurt

Onze sites:

Onderaan op het kaartje vindt u informatie over de openingsuren en de bijhorende activiteiten. 

Eke, Nazareth, Sluis 1a

Oostende, Klokhofstraat 2a

Maldegem, Krommewege 31G (hoofdkantoor)

Schoondijke (Nederland), Lange Heerenstraat 85


De afdeling groenrecycling kan ook activiteiten uitvoeren op locaties van derden, zoals alle aparte bewerking van groencompostering, verhakselen en verhandelbaar maken van afvalhout voor de spaanplaatindustrie, verhakselen van afvalhout en ontijzeren, zeefwerken met windshifting,... 

Hoe gaan we te werk?

Snoeihout mengen en hakselen
Snoeihout mengen en hakselen

Groenafval, takken, snoeihout, grasmaaisel en boomwortels worden gemengd en nadien verkleind met de hakselmachine. Het hardnekkigste snoeihout is geen probleem voor deze machines die met behulp van een hydraulische banden kraan en een sorteergrijper worden beladen.

Versneld composteren
Versneld composteren

Wij versnellen het composteerproces van het verhakseld materiaal aanzienlijk door het regelmatig te beluchten op een composttafel

Onzuiverheden sorteren
Onzuiverheden sorteren

Wij zeven de compost met een industriële trommelzeefmachine en een wind shifter. Zo verwijderen we resten van anorganische materialen zoals plastic, glas en koord.

Tweede leven als grondverbeteraar
Tweede leven als grondverbeteraar

Het resultaat? Vlaco-groencompost: een uitstekende grondverbeteraar en populair in de land- en tuinbouw. U koopt deze compost aan in één van onze sites of laat uw bestelling bij u leveren.

Tweede leven als biofilter
Tweede leven als biofilter

Boomwortels zijn prima luchtfilters voor waterzuiveringsinstallaties, de voedingsindustrie en de scheikundige industrie. Wij verkleinen en versnipperen ze in deeltjes naar keuze.

Tweede leven als bodembedekker
Tweede leven als bodembedekker

Fijn versnipperde boomwortels zijn ideale bodembedekkers. Ze vormen een prima beschermingslaag, geven onkruid geen kans en voorkomen bodemuitdroging.

Tweede leven als biobrandstof
Tweede leven als biobrandstof

Op het einde van het compostproces wordt de compost afgezeefd in de fijne fractie ‘groencompost’ en de grove fractie ‘biomassa’. Deze biomassa wordt vermarkt als biobrandstof bij energiecentrales. Dit ter vervanging van fossiele brandstoffen.

Breng uw groenafval naar onze sites in uw buurt.

Vraag nu uw offerte Groencompost bestellen

onze ambassadeurs

Landbouwer

Als landbouwer werk ik vaak met groencompost van De Bree Solutions. Het houdt de grond vochtig en voorkomt uitdroging. Op die manier is de grond gemakkelijker te bewerken. - Elie Buffel

Privé sector

Als medewerker van de groendienst gebruik ik vaak compost voor het aanleggen en onderhouden van onze tuinen. Zelfs voor mijn eigen tuin maak ik gebruik van compost van De Bree Solutions. - Dirk Ryckaert