Rioolrenovatie met UV-lining

OVER UV-LINING


Het is geen geheim dat De Bree Solutions de ambitie heeft om uw perfecte partner te zijn als het op rioolrenovatie en -onderhoud aankomt. Wij zijn dan ook trots u te kunnen aankondigen dat wij van start gaan met het renoveren van rioleringen met de UV-linertechniek. Hiervoor wordt ook wel eens de afkorting TPUB gebruikt, wat staat voor 'ter plaatse uitgeharde buis'.


Bij deze renovatietechniek wordt de leiding volledig gerenoveerd door middel van een kousliner die in de oude buis wordt getrokken, opgeblazen en uitgehard. Dit is - net zoals onze renovaties met Quick-Locks en deelliners -  een sleufloze rioolrenovatietechniek. Hierdoor vermijdt u onnodige breekwerken, lange stilstanden, omleidingen… kortom een ideale 'minder hinder-oplossing'.


De gerenoveerde leiding heeft voldoende sterkte om de werking van de oude buis volledig over te nemen, en kan zelfs voorzien worden met verhoogde chemische resistentie. De levensduur van deze renovatie werd door laboproeven bewezen op meer dan 70 jaar.


De Bree Solutions kan deze kousliners inbouwen in ronde buizen vanaf 150 mm t.e.m. 1200 mm (1800 mm met speciale uitrusting), maar ook in ei-profielen en andere rioolvormen. Huisaansluitingen vormen ook geen probleem, De Bree Solutions heeft zijn eigen freesrobots die deze op voorhand inmeten en na de renovatie terug openen. Ze kunnen zelfs volledig waterdicht afgewerkt worden d.m.v. een “hoedje”.


Ook voor de nodige reinigingen en cameraonderzoeken heeft De Bree Solutions haar eigen uitrusting.


TECHNISCHE GEGEVENS 
 

UV-installatie
Streicher UV-Strahlerkette
Bereik
Ø150 t.e.m. Ø1200 (*)
Vermogen
8x400 W t.e.m. 8x1000W (*)
Temperatuurregistratie
3 IR–sensoren per ketting + 1 omgevingslucht
Drukregistratie
In de kousliner
Maximale saneringslengte
200 meter
Camerabewaking
Front- en back-eye op de ketting

STAPPENPLAN RIOOLRENOVATIE

Volgend stappenplan wordt normaalgezien aangehouden bij rioolrenovatie:

 

1.       Reiniging

2.       Camera

3.       Freeswerken en inmeten van de aansluitingen

4.       (eventuele na reiniging en camera als controle)

5.       Relining

6.       Aanwerken van de liner aan de putten

7.       Heropenen van de aansluitingen

8.       Overdrachtsinspectie en aanleveren van de documenten